+389 (0)2 3080 111 info@karti.com.mk
ПОЛИТИКА ЗА РЕФУНДИРАЊЕ

Во случај на ОТКАЖАНИ или ОДЛОЖЕНИ НАСТАНИ, karti.com.mk ја има следната политика:

  • За ОТКАЖАНИ настани парите ќе Ви бидат вратени за влезниците купени преку Интернет (online). Доколку сте купиле влезница од продажно место, дополнително ќе бидете известени на каков начин ќе Ви бидат вратени парите.
  • За ОДЛОЖЕНИ настани навремено ќе добиете известување за датумот и местото на настанот. Доколку терминот за одложениот настан не е во согласност со вашите активности, влезниците ќе ви бидат заменети со влезници за друг настан или парите ќе ви бидат вратени.
Рефундирање на средства за откажување на онлајн купени карти, по барање на клиентот, не е можно. 


Што претставува е-ваучер и општи услови за негово користење?

Е-ваучер

Доколку Вашата трансакција е успешна, во рок од неколку минути на е-маил адресата ќе добиете е-ваучер. Eлектронскиот ваучер (во пдф формат) е документ кој содржи единствен бар код и е доказ дека сте купиле карта за одреден настан. Тој ваучер задолжително треба да го отпечатите. Е-ваучерот најчесто се менува со физичка карта според процедурата која ја одредува организаторот на настанот. Доколку за одредени настани не е потребно замена на ваучерот со реална карта, истиот го користите како карта за влез на настанот. Во случај кога бар кодот од е-ваучерот не е можно да биде прочитан поради оштетување на хартијата, влезот на настанот или замената со физичка карта ќе биде отежната или оневозможена, па затоа Ве молиме да ги чувате е-ваучерите од оштетувања.

Важно е да се напомене дека, валидна е само базата на податоци за продадени е-ваучери која ние ја имаме.  Било каква злоупотреба на е-ваучерот ќе биде проследена против одговорното лице по судски пат.

Важно: Е-ваучерите кои не се отпечатени, не се валидни!